Taking a chance with SGW "project" amp

Discussion in 'Amp-a-ridifiers' started by pflug, Jan 4, 2020.

  1. pflug

    pflug Squier-Nut

    525
    Oct 11, 2013
    Michigan
    Bought this on SGW, a little first-gen 10 watt Marshall Valvestate 8010

    Based on this picture I'm hoping "Powers on but no sound" is an easy fix

    78561359155124WRll (1).jpg
     
  2. SquierTap

    SquierTap Squier-holic

    Age:
    38
    Jul 14, 2018
    Nashville, Tn
    Good luck! Looks fun!
     
    dbrian66 likes this.
  3. brodg68

    brodg68 Squier-Meister

    Age:
    51
    127
    Jun 11, 2017
    NC
    Have only repaired one - was the op-amp in the first stage. Hope it is the same for you.

    Amp powered on and could hear a slight pop in the speaker was the symptom. I think you likely got a winner - circuit is not too complex. Keep us posted and yell if things get tricky.

    https://drtube.com/schematics/marshall/8010.pdf
     
    dbrian66 likes this.
  4. Deepblankspace

    Deepblankspace Squier-Meister

    Age:
    26
    177
    Sep 28, 2018
    Washington state
    I bought a crate rfx30 from sgw "does not power on"
    But it was in perfect condition cosmetically so i went for it.

    The fuse had fallen out
     
    dbrian66 likes this.
  5. ToneChaser77

    ToneChaser77 Squier-Meister

    Age:
    42
    267
    Sep 29, 2019
    Milledgeville, Ga
    Lol. Looks like the speaker is not connected. Hope that's all it is.
     
    Last edited: Jan 4, 2020
    Triple Jim and dbrian66 like this.
  6. rbh32

    rbh32 Squier-Meister

    Age:
    40
    421
    Feb 12, 2018
    Valley, AL
    Yeah, connecting that speaker would be the first thing I’d try.. awesome deal if that all it is..
     
    dbrian66 likes this.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice